IFK Askersunds fotbollslag tog full vid årets första seriematch inför betalande publik. Det blev vinst med 3–2 (2-1) mot kamratkollegan från Örebro.

Hemmalaget blixtstartade båda halvlekarna med mål bara efter någon minut. Båda gångerna efter tilltrasslade situationer framför mål. Målskyttar var Anderas Borg och kaptenen Philip Larsson. Hemmalagets 3-1 mål gjorde Filip Kjellman på en praktnick i nättaket.

Gästerna kom igen hela tiden och satte också press på hemmalaget sista kvarten. Men hemmaförsvaret med Robin Hugosson i spetsen redde ut det hela. Målvakten Albin Danielsson Kempemo tog det han skulle. Målen han släppte in var inte mycket att göra åt. IFK gjorde en kämpamatch. På mitten slet kapten Philip Larsson hårt. Framåt hade Andreas Borg och Filip Kjellman fått fart på benen den här kvällen. De var farliga hela tiden.

Det var IFK:s andra vinst av tre matcher i serien.