Några gånger i veckan får jag besked på min mobil att jag vunnit olika saker trots att jag inte varit med i någon tävling. Den enda vinst jag lagt på minnet var när jag gjorde militärtjänsten. Det var lottdragning om vem som skulle tömma latrinen efter en övning i skogen och där drog jag högsta vinsten.  Annars har det var dåligt med vinster genom åren.

Jag har genom besked i mobilen vunnit allt från bensin, bonuskuponger i några affärer och mobiler för att nämna något. Grejerna finns på en central i Göteborg, men det kostar lite i frakt. Runt fem kronor. Men jag måste betala med kort och uppge kontonummer. Det är där knuten ligger. De vill åt mina kontonummer. Och det kommer massor av påminnelser från Göteborg att det är sista dagen grejerna finns kvar. Men jag är stenhård. Jo, jag kan vara det i telefon. Lämnar inte ut en siffra. Säkert är jag inte ensam om det här. Förstår inte hur de orkar hålla på.

Mina spel sträcker sig i dag till några lottorader, ibland någon rad stryktips och Europajackpott. Väntar varje lördag att någon från Svenska Spel ska ringa och berätta om storvinsten. När det ringde i lördags var jag säker på vinst, men det var bara någon som hade ringt fel.

Kan annars tycka lite synd om alla personer som sitter och ringer upp folk för att sälja produkter av olika slag.  Det kan inte vara roligt. Har besökt ett sådant storkontor i Askersund. Ett kontor som skulle skapa massor av arbetstillfällen men det blev inte mycket av det. På väggen satt fotografi på veckans försäljare. Ett knepigt sätt att hedra sina medarbetare.  Högre lön hade varit bättre tycker jag.

När vi ändå är inne på telefoner. För några veckor sedan ringde jag Telia för att säga upp ett tv-abonnemang. Man var tvungen att ringa personligt. Det gick inte att säga upp på deras hemsida. När jag väl kom fram efter 45 minuters väntetid fick jag tala med en mycket trevlig och hjälpsam grabb. Han ordnade och fixade så att jag skulle få alla abonnemang mycket billigare än vad jag har i dag. Och det var bara att tacka och ta emot. Förklarade att jag alltid ville ha de billigaste abonnemangen utan att behöva ringa upp.

Grabben avslutade med en fråga om han kunde ”hjälpa mej med något mera”. Jag hade tvättdag när jag ringde upp men insåg snabbt att det hade varit väl magstarkt att fråga honom om hjälp.  Han bodde heller inte i Askersund så det vara mera i min fantasi. Men han frågade…

Vi ett tillfälle när jag ringde och klagade på den långa väntetiden, var det en kvinna som uppmanade mej att ringa vid middagstid. Då var trycket som minst.  Då var det flesta på lunch. Testade hennes uppmaning. Kunde bara konstatera att hon förmodligen sagt så till alla som ringt upp.