IFK Askersund föll hemma mot Scandinavian FC med 4–1 hemma på Solberga. IFK började bra och tog också ledningen efter en kvart. Men sedan var det stopp.  Gästerna kvitterade på en straff och första halvlekens sista skälvande sekunder gjorde man också 3–1.

IFK fick sedan möjlighet att reducera på straff, men Borg sköt över. Hemmalaget pressade på mot slutet men istället gjorde Scandinavian 4-1.

IFK avslutar serien borta mot redan nedflyttningsklara Kumla BK. Det blir en mycket viktig match för fortsatt spel i fyran. Det vore synd för Sydnärkesfotbollen utan ett lag i fyran. Nu får IFK ta sig samman i den sista matchen för säsongen och reda upp det hela.

Spelmässigt är det svårt att plocka fram några enskilda spelarprestationer. Tycker ändå att friskusen på backen William Albin, ändå måste få ett plus. Han ger sig aldrig.