IFK Askersunds damlag i fyran gjorde en ny bra match mot serietvåan GSBK (Guldsmedshyttan/Stråssa BK). Matchen slutade 1-1 sedan IFK haft ledning långt in på andra halvlek.

Lagen hade var sin halvlek. Förmodligen berodde det på den hårda vinden. Julia Wilhelmsson gav hemmalaget ledningen efter sju minuter. Julia tillhörde också de bättre på planen. Tyvärr gick hon miste om en straffspark i slutet av matchen. IFK hade också känning på ytterligare några mål före pausvilan. GSBK tryckte på efter pausen och prickade ribban vid ett par tillfällen innan kvitteringsmålet kom.

Efter pausen åkte IFK:s målvakt Helena Wågemo på en mycket tveksam frilägesutvisning.  Vendela Högqvist hoppade in i buren och gjorde fint ifrån sig. Hon var också bra som utespelare i första halvlek.

IFK kämpade och slet på som vanligt. Laget försöker verkligen spela fotboll. Det ser bra ut inför nästa säsong.  Ett jämnt och kämpastarkt gäng. Priset som bästa hemmaspelare fick Natalie Carlsson.

Tyvärr handlade det mycket om domaren Johan Kurt. Det är inte bra när domarna får huvudrollen. Bra domare märks nästan inte. De får  respekt ändå.