Boris Govek är en mycket skicklig modellbyggare. I sin lilla verkstad på Fågelvägen i Askersund skapar han i det närmaste exakta modeller. Det kan vara äldre hus, miljöer, fordon, militärfordon, för att nu nämna något. Kan nämna att Boris är mycket historieintresserad. Det har han mycket nytta av i sitt modellbyggande.

Boris är mycket noggrann med detaljer. Allt måste stämma och få de rätta proportionerna. Vi har haft ett antal samtal om detaljer till modeller. Boris vet ofta men vill kolla extra så det blir rätt. Annars blir han inte nöjd. Ett tips till alla som vill få en modell av sitt hus. Tala med Boris, han fixar det. Naturligtvis mot ersättning även om han har svårt att ta betalt. Så är det med många kreativa aktörer.

Till julskyltningen i Askersund gjorde Boris en modell av Rådhuset som blev mycket uppskattad. Den fanns i ett skyltfönster vid färghandeln som ligger vid torget i Askersund. Lagom nu till midsommar har han gjort färdig en modell av gamla idrottsplatsens i Askersund som ska placeras i samma skyltfönster. Halva modellen handlar om vinter och den andra sommar. Ett imponerande bygge. Den gamla grinden och entrén finns med liksom den gamla träläktaren från 1925 med publik. Vi som spelat där känner igen oss. På fotbollsplanen spelar IFK Askersund och Zinkgruvan. Vid sidan om planen står en liten grabb med en sockerdricksflaska. Känner igen det sedan jag spelade själv. Fick dela min dricka i halvtid med grabben ibland.

Ta gärna vägarna förbi skyltfönstret i midsommar, eller i sommar. Boris modell är mycket sevärd. Många kommer att känna igen sig och minnas. Inte minst de som minns matcherna på gamla IP.

Boris i sin lilla modellverkstad