Det blir full fart i Askersunds gamla mejeri på lördag. MK Ran bjuder då in till stor tävling i miniracing. Motorklubben invigde sin fjärde miniracingbanan i början på året. Den förra invigdes i början på 80-talet och den allra första på 60-talet.

-Nu är det dags för vår första stora tävling på den nya banan i serie Öst. Tävlingen konnmmer att köras i tre olika klasser. Vi börjar med barnen och sedan blir det snabbare bilar ju längre dagen går, upplyser klubbens verkligen eldsjäl Tommy Andersson.

Tommy Andersson har bråda dagar. På lördag är det stortävling i gamla mejeriet

Klubbar i serie Öst hör hemma i bland annat Mullsjö,Mönsterås,Boxholm, Åtvidaberg och Karlskoga. Hittils är ett 50-tal personer anmälda. Hemmaklubben Ran har också ett fint startfält.

-Det blir en stor dag för oss i klubben som staratade på 60-talet. I Askersund har man alltid sagt miniracing men officiellt heter det Slot Car Racing, upplyser Tommy.

Det är mycket som ska klaffa för klubben en sådan här dag. Det går åt mycket folk både till själva tävlingen , till matservering och inte minst till kiosken.

Så såg det ut förr. Nu har Motorklubben Ran tagit hand om det gamla mejeriet.