Askersunds kommun är i ett ekonomiskt pressat läge som så många andra kommuner. Ansvariga i nämnder och styrelser har fått order om att se över alla kostnader. Att vända på varje krona och öre. Så är vardagen i de flesta kommuner.

Ansvariga för gatuskyltarna har verkligen lyssnat på beslutsfattarna. På en del nya gatuskyltar har de fyra sista bokstäverna nämligen plockats bort. Aspgatan heter numera bara Aspg, liksom Norrg och Florag, och så där håller det på. Kanske är det en besparing? Storgatan har klarat sig än så länge.

Boende på de här gatorna har hört av sig. Först trodde en del att det varit framme vandaler som brutit av skyltarna direkt efter först g:et. Men så var det inte. Det ska vara så. En nyhet.

Skylten med Storgatan kan man bara inte ge sig på. Det är ju ändå en stor gata.

Kanske någon tycker att jag raljerar lite över de nya skyltarna, men folk som bor där tycker att alla bokstäver på skyltarna skulle ha fått vara kvar. Det rör sig ändå bara om fyra bokstäver.

Naturligtvis finns det beslut någon stans att det ska var så här. Jag har inte beslutsgången på samma sätt, som när jag jobbade som journalist. Då kunde man stöta ihop med folk på Rådhuset och fråga direkt. Det här kan tyckas vara en bagatell, men folk på de berörda gatorna tycker inte om förändringen. Så mycket vet jag.

Förr fans det stora skyltar vid torget som visade hur långt det var till Hallsberg och Motala. Sådan fins inte i dag. Nu vill turistansvariga att folk ska stanna kvar i Askersund, utan at bli hänvisade till andra orter.

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara trevligt