Bild: Alf Anneborg

Sugen på en verklig nostalgiupplevelse? Besök i så fall 50-tals utställningen i Askersunds Hembygdsgård. Utställningshallen är fylld av 50-talsprylar, som bilder, film och texter. Besökarna möts också av en motorcykel från den tiden som mc-mannen Roland Öhrn har bidragit med.

Alla som var unga vid den här tiden kommer att få en verklig högtidsstund med både vad som hände i världen och i Askersund. Och de som inte var unga på 50-talet får en inblick i vad deras mor-och farföräldrar sysslade med.

Ansvariga för utställningen i Hembygdsgården är Alf Anneborg och Olle Widell. De har gjort ett fint jobb. Själv medverkar jag med lite bilder och texter. Leif Linus, visar en del 50-talsbilder från sitt arkiv.

På söndag ( 17 juni kl 15) öppnas utställningen som kommer att finnas kvar över hela sommaren. Då är det Föreläsningsföreningen som bjudit in till guidning i Hembygdsgården. Olle Widell och Bengt Willén , står för visningen. I samband med det öppnas utställningen.

Bilderna som jag plockat är från 50-talet, bara för att bjuda på ett litet smakprov. Just de här bilderna i bloggen finns inte med vid utställningen. Bilderna kommer från Leif Linus arkiv.

Sverigeloppet

Kungen på besök 1953

Kyrkokören på Rådhustrappan i väntan på kungen

Snoddas uppträder i Åmmeberg

Kiosken på torget. Synd att det inte finns någon kiosk där i dag. Tycker jag

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara trevligt