Nu är det klart vilka hus som kommer att prydas av Föreningen Gamla Askersunds informationsskyltar . Det blev Rådhuset, Borgmästarehuset, Garvaregården, Väderkvarnsgatan 28 (Englunds hus) och Möllerska huset (Tutingen). Avtäckningen av skyltarna skedde i kväll onsdag ( 13 juni). Samtidigt höll också föreningen en födelsdagsaktivitet

Föreningen har arbetat fram informationsskyltar om några byggnader i Askersund. Skyltarna placeras på husen, så var och en kan läsa om huset och vilka verksamheter som funnits där. I många städer finns det redan sådana skyltar och nu kan även Askersund sälla sig till den byggnadshistoriska skaran. Kommunen har bidraget med pengar till skyltarna.

Ett gammalt vykort på Rådhuset.

Skyltarbetet kommer att fortsätta. Det finns många fina hus i Askersund en lång historia. Men någon stans måste man börja. Heder åt den ”gamla föreningen”.

PS! Kommentera gärna . Det skulle vara trevligt