Albin Olausson vann Stjernsundsloppet i överlägsen stil. Inte undra på at morfar Berndt Malmqvist till vänster ser glad ut.

Erika Lech Örebro AIK vannn damklassen

Stjernsundsloppet har förmodligen en av landets vackraste målrakor i den långa slottsallén. Inte för att så många löpare har tid att njuta av den, men för oss åskådare är det en njutning . Den är heller inte det sämsta att springa in under målskynket i kanten på en slottsgård som på Stjernsund.

Det var femte året som loppet arrangerades. Börje Nordin och Åsbro GoIF hade tagit hjälp av en klass från skolan för att kunna genomföra loppet på 5,9 kilometer. Starten sker i Askersunds hamn och målgången som nämnts vid slottsgården. Ett 100-tal löpare ställde upp. Och alla fick medalj.

Som väntat sprang Albin Olausson, KFUM Örebro , hem loppet utan större besvär på tiden 20,36. Han har själv banrekordet sedan några år tillbaka. Askersundsgrabben Anton, tävlade tidigare för Åsrbo GoIF, men studier har krävt att han flyttat på sig. I damklassen vann Erika Lech, Örebro AIK.

Stjernsundsloppet är en trevlig tävling som förhoppningsvis kommer att arrangeras i många år framåt. Den som vill kan ju också kombinera det hela med att inhandla en karta ägg i ”Äggboden” strax intill, när man ändå är på Stjernsund. Den här dagen pågick också bröllopsfotografering vid slottet. Undrar om fotograf och brudpar hade tänkt på att det var ett terränglopp den här dagen på Stjersund? Det gällde att inte få med svettiga löpare på livets viktigaste fotografering. Men det gick säkert bra. Löpare springer fort ur bild….

PS! Kommentera gärna.