Jag har sett en del film genom åren, men aldrig utomhus som på tisdagskvällen vid Närlundaskolan. I gröngäset. Faktum är att jag faktiskt sett utomhusbio en gång tidigare, men då på långt avstånd så jag räknar inte det. Den gången var det från ett hotellrum på Kreta för mycket länge sedan. På en grusplan flera hundra meter från hotellet. Det gick inte ens att använda kikare för att se filmen. Tror inte heller det var någon bra film. Åtminstone fick jag det berättat för mej.

Johan Högberg, kollegor till honom och barnen, vid skolan hade jobbat fram en film som var en timma lång. Bara det. SAMS var namnet på filmen. Och den handlade precis om det som titeln säger. Man ska vara sams. Som sig bör fanns det både popcorn och något drickbart att köpa. Och varm korv. Det var som på vilken biograf som helst.

Närlundaskolans film lockade också mycket folk till gräsplanen intill skolan. Hur många är svårt att säga, men säkert 5-600. Mammor-pappor-syskon, mor-och farföräldrar, ja alla som kunde komma var där. Och det flesta var så framsynta att de hade tagit med sig tältstolar. Men de fanns de som inte tänkte på sådant…

Alla verkade var nöjda när de vandrade hem kvällskylan. Kanske utomhusbio är något att satsa på Askersund?

PS! Kommentera gärna. Det skulle var trevligt