Svenne och Lotta kommer till Närkesbergsfestivalen

Den 28 juli är det dags för Närkesbergsfestivalen. Det är första gången festivalen anordnas och den hålls i samband med Konst- och hantverksmässan i Toltorp den 28 juli. På scen står Hep Stars tillsammans med Svenne och Lotta. Dessutom bjuds det på en mängd andra skickliga artister och kulturutövare.

Närkesbergsfestivalen är en satsning som ingår projektet Besök Närkesberg, som arbetar för att göra Närkesberg mer känt som besöksort.

Närkesberg har mycket att erbjuda besökare: det är en spännande kulturhistoriskt bygd där många kreativa företagare är verksamma. Här kan man göra en kanotutflykt, fiska i Storsjön, göra animerad film tillsammans med Guldbaggevinnaren Ulla-Carin Grafström, prova på mindfulness och yoga eller shoppa lokalt tillverkade ull- och skinnprodukter samt ekologiska livsmedel. För att nämna några exempel.

Som ett led i att få fler att upptäcka Närkesberg arrangeras Närkesbergsfestivalen den 28 juli i Toltorp, Närkesberg. Samtidigt och på samma plats arrangeras även Konst- och hantverksmässan, en mässa som brukar locka omkring 3 000 besökare.

Besök Närkesberg är ett Leader-projekt som startade i februari 2012 och som avslutas 2013. Projektets syfte är att genom samarbete mellan företagare och föreningar i Närkesberg utveckla möjligheterna att sälja upplevelser och turism i bygden.

Närkesbergsfestivalen

Tid: 28 juli kl 10.00–17.00

Uppträdanden från scenen med start kl 10.00.

Svenne och Lotta med Hep Stars uppträder kl 13.00 (till cirka kl 13.40).

Programmet är ännu inte klart i sin helhet.

Gratis inträde!

Plats: Här ligger Närkesberg (länk till vägbeskrivning)

Läs mer om Närkesberg på www.narkesberg.se

HEP STARS, Still going strong!

Ett av 60-talets allra största pop-grupper i Sverige är än idag mycket populära på våra showscener runt om i landet.

Hep Stars var en popgrupp som bildades 1963 av basisten Lennart Hegland och trummisen Christer Pettersson. De knöt organisten Hans Östlund till sig och så småningom även Janne Frisk på gitarr och sång. På hösten samma år kom de trea i en orkestertävling i Bromma.

1964 hade de en spelning på Rörstrands ungdomsgård men var en man kort då Janne var på turné i Norrland med dragspelaren Erik Frank. Svenne Hedlund ringdes in som vikarie och räddade spelningen. Resultatet blev att Svenne lämnade Clifftones för Hep Stars.

Åke Gerhard, låtskrivare och ägare av skivbolaget Olga (skivbolag), blev deras manager och ordnade en folkparksturné samma sommar. Hep Stars släppte sin första singelskiva Kana Kapila med I Got A Woman på B-sidan. Hans Östlund lämnade bandet samma år och ersattes av Benny Andersson från Elverkets Spelmanslag.

I januari 1965 blev Hep Stars heltidssysselsättning för bandmedlemmarna, 13 april 1965 gick låten Cadillac in på 9:e plats på Kvällstoppen. Den låg där i 14 veckor, 1:a som bäst. En vecka senare fick Hep Stars ännu en låt med på listan, A Tribute to Buddy Holly, på 15:e plats och för tredje veckan i rad ytterligare en låt, Farmer John. Den klev rätt in på 10:e plats den 27 april 1965. Det ofattbara var att dessa tre låtar låg samtidigt på tio i topp. Kanske var det deras framträdande i TV i musikprogrammet ”Drop In” den 23 mars som banade väg för det snabba genombrottet.

HepStars splittrades 1969 och medlemmarna fortsatte i olika konstellationer under 70-talet men bestämde sig för att göra en nostalgiturné 1983 och den turnén har inte tagit slut ännu, nostalgivågen från 60 & 70 –tal verkar inte ebba ut och så länge fansen kommer till spelningarna så tycker ”Häpparna” med Svenne & Lotta att det är kul att fortsätta med turnérandet.

I dag består HepStars av:

Svenne Hedlund som varit med sen 1964

Lotta Hedlund som kom med i gruppen 1968

Dessutom Jan-Olov ”Joffe” Enbom – bas + sång….varit med sen 1990

och Bengt ”Bengan” Arenblad – keyboards + sång….varit med sen 1993

Totte Päivärinta – trummor som varit med sedan 2003

samt Todde Stoor-gitarr + sång som varit med sedan 2008

PS! Kommentera gärna . Det skulle vara trevligt