Huvudgästen vid 1-majfirandet i Askersund, Nour El-Refai, skrev också på namlistorna mot skjutningarna över Vättern. Folk från kampanjen Aktion Rädda Vättern, fanns på plats.

Kraftigt motstånd mot försvarets planer på skjutövningar i och vid Vättern. En allt bredare opinion runt Vättern reagerar mot försvarets planer på att utöka flygverksamheten vid och över sjön från 20 till 80 dagar årligen. Det handlar om att värna Vättern som dricksvattentäkt och en oro för betydligt mera buller än tidigare. Motståndet mot planerna är kompakt.

Folk från Aktion Rädda Vättern fanns på plats i Askersund i samband med socialdemokraternas 1-maj firandet i hamnområdet. De uppmanade publiken att skriva på namnlistor, som sedan ska lämnas över till ansvariga riksdagspolitiker. Många namn ger tyngd åt motståndet. Och de flesta skrev också på.

Jag har alltid trott att det är riksdagspolitikerna som stiftar lagar och bestämmer hur vi ska ha det i Sverige. Men när det gäller vindkraft och skjutningarna över Vättern, verkar man ha lämnat över det helt till militären. Säger militären nej verkar det bli så. Tycker det är knepigt, med min enkla syn att se på det hela.

Kan också konstatera huvudaktören , komikern och skådespelaren, Nour El-Refai, lockade ganska mycket folk till 1-majmötet. Hon är debattör med ett tydligt budskap, inte minst i jämställdhetsfrågorna. Framträdandet skedde i form av ett samtal på scenen. Det hela blev inramat av ett stort tält utmed Sundsgatan, som redan hade stängts av tidigare under helgen. Anledningen till tältet är en mässa. Som ska hållas kommande helg. Många i hamnen den här soliga eftermiddagen menade att gatuavstängningen kom alldeles för tidigt. Förmodligen fanns det starka skäl till det…

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara intressant.