Askersunds kommun presenterar nu byggplaner på löpande band. Under maj månad ska också förslaget till översiktsplan presenteras på olika platser i kommunen.

Gamla Esso-macken låg på parkeringen intill Norra Bergens äldreboende. På den platsen var det meningen att det skulle byggas äldreboende, men det blev inte så. Inte änu i alla fall…

Askersund har drabbats av utflyttning och något måste göras för att vända den tråkiga trenden inser politikerna. Förhoppningsvis byggs också ett antal billiga lägenheter, så ungdomar har en chans till ett eget boende. Problemet är annars bristen på jobb och utbildning på hemmaplan för ungdomarna. Vi gamla klarar oss alltid på något vis…

Med tanke på alla planer så har jag plockat fram lite äldre bilder från Kjell Johanssons stora fotosamling. Bara för att visa hur det såg ut en gång i tiden och hur beslutsfattare tänkte då hur staden skulle utformas. Kjell har förevigat det mesta. Bilderna är säkert också nyttiga för dagens beslutsfattare.

Wiktorins bilverkstad under rivning. I bakgrunden Elimkyrkan.

Wiktorins och bryggan upp till verkstadslokalen

Stora Bergsgatan 1974. I bakgrunden skymtar Sparbankshuset

Knappfabriken

Stöökagatan- Askersunds gummiverkstad

Centralcafét Stora Bergsgatan-Stöökagatan