I månadsskiftet maj/juni får Askersund äntligen sin efterlängtade rondell vid södra infarten. Eller cirkulationsplats som det numera heter. Att det inte blev en rondell från början måste vara en miss eller tankefel. Sedan nya förbifarten togs i bruk på 80-talet har det varit ständiga klagomål vid södra infarten. Ibland har det varit näst intill omöjligt att ta sig ut på stora riksvägen för de som kommer från centrum. Och när det är varmt och alla ska till Hargebaden har det varit fullständig kaos. Men nu ska det bli snurr på det hela.

Kostnaden för projektet är beräknat till 8 miljoner. I anslutning till rondellen byggs också en gång-och cykelpassage norr om nybygget. Hur det än blir så måste folk ta sig över riksväg 50. Synd att det inte gick att bygga en tunnel eller bro. Eller det kanske blev för dyrt?

Med hjälp av Leif Linus har jag hittat en bild från 50-talet från södra infarten. Den är lite märklig. En bil står parkerad på gräsytan i korsningen! Det vore intressant att veta varför? För så dåligt om parkeringar var det väl ändå inte Askersund på den tiden…..

PS! Kommentera gärna