Nya i IFK:s styrelse. Bengt-Åke Andersson (ordförande) och Anna-Lena Johansson (kassör)

IFK Askersund har fått en ny ordförande. Bengt-Åke Andersson är namnet. Han bor i Hallsberg och har varit aktiv både i den föreningen och i Fotbollförbundet.

-Det blir spännande att börja i en ny förening och se vad jag kan göra där. IFK verkar vara på gång, förklarade Bengt-Åke , vid årsmötet.

Föreningen får också en ny ordförande i Anna-Lena Johansson. Även hon tyckte det skulle bli spännande.

IFK höll sitt 107:de årsmöte i klubblokalen på Solberga. Det var ett ganska välbesökt årsmöte, trots att årsmötena står som spön i backen just nu. Själv hade jag några att välja på just den kvällen. Man är man uppväxt och varit aktiv inom IFK i halva sitt liv blev valet lätt.

Övriga i styrelsen blev Per Hailiee, Johanna Häll (nyvald), Henrik Zetterlund (nyvald), Anders Högqvist, Johan Sjöberg, Tomas Willhelmsson och Lennart Roos.

Valberedning med Petra Gustavsson i spetsen har gjort ett bra arbete i tider där det verkligen är svårt att få tag på folk till föreningslivet.

IFK:s seniorlag i fotboll spelar i femman och har blivit kommunmästare de två senaste åren. Mikael Åkesson är en duktig och populär tränare. Årets som gått har han hjälp av Andreas Hagerud, med Anders Hansson och Per Haiilee, som ledare.

IFK har stor ungdomsverksamhet med både pojk- och flicklag. En viktigt del i arbetet är den årliga fotbollsskolan som alltid lockar många barn-och ungdomar. Under året som har ungdomslagen medverkat i ett antal cuper.

Inkomsterna kommer från ideellt arbete, som vägstädning och marknadsparkeringen. Företagen har också ställt upp med sponsring.

-Det verkar finnas ett stort intresse för vår verksamhet och det är vi naturligtvis glada och nöjda över, förklarade Lennart Roos, vid årsmötet.