Föreningen Gamla Askersund har kommit ut med nummer fem i sin skriftserie om Askersund. Som vanligt är det Alf Cederlind som gjort jobbet, med hjälp av bilder från Leif Linus. Själv har jag bidragit på ett litet hörn med några nya bilder.

Den här gången har Alf tagit fram uppgifter om Askersund stolta Rådhus. Ett hus som byggdes i början av 1780-talet, sedan det gamla trähuset på andra sidan torget lades i aska vid den stora stadsbranden 1776. I dag är Rådhuset ett av de äldsta och mest välbevarade husen i staden.

Alf Cederlind har jobbat fram en nyskrift år Föreningen Gamla Askersund.

Skriften finns redan att köpa i Lilla Caféet, och de brukar också finns tillgängliga vid Turistbyrån. Föreningen har sitt årsmöte den 29 mars i Näckrosen med en föreningens grundare, Mikael Mogren, som föreläsare. Där kommer skriften om Rådhuset att försäljas.

Det finns mycket intressant läsning i Rådhusskriften. Och många unika bilder. En självklarhet borde vara att kommunen köper in ett stort antal för att dela ut till besökare, men också till alla personal som jobbar där. Men det är vad jag tycker.

Jag har plockar med några bilder ur skriften, som ett litet smakprov.

PS! Kommentera gärna.