Hamnområdet i Askersund har verkligen förvandlats genom åren. De stora husen som gav området karaktär är borta. Istället har det växt upp radhus och hyreshus som ger området en annan typ av utseende. Det är väl så en stad förändras , även om jag tycker att den vackra kvarnbyggnaden borde ha fått stått kvar. Lite av det gamla skadar aldrig, nu när både kvarnen, Långholmen och Centralföreningen, är borta. Det blir tomt.

I den här bloggen lägger jag ut lite äldre bilder från hamnen som Kjell Johansson plåtat. Han har copywritern på bilderna så att alla tänker på det. Kjell har genom åren plåtat massor av miljöbilder i Askersund. Det är bara att minnas och tänka tillbaka. Kjell har en gulgruva med foton hemma i lägenheten vid Rådmansplan. Och en del har jag fått låna till min blogg. Kjell och jag känner varandra sedan gammalt.

Kjell Johansson

En ny plan för området är på väg. Ska bli spännande att följa det planarbetet framöver. Personligen kan jag tyckte att en del saker i planförslaget aldrig borde ha varit med. Det retar många och det är nästan bara sådant som diskuteras. Var på informationsmötet om hamnen för en tid sedan. Och där fick man höra det mesta. Det som är bra försvinner i allt det negativa. Så är det ofta. Lite synd tycker jag. Säkert något att tänka på framöver när planer presenteras. Det gäller att vara observanta från början. Kan jag tycka.

Sundsgatan. Till vänster gamla Kraftbolaget. Till höger bryggarbacken. Huset på höjden är borta för länge sedan. I dag är det en parkering. Det finns planer på att bygga hus där.

Sundsgatan. Gamla Vattenverket finns på platsen.

Bild Eric Englund

PS! Kommentera gärna. Det skulle var trevligt.