Kalle och Yvonne Nero på Edö gård har bråda dagar just nu. Kalvningen pågår för fullt och det fodrar ständig passning så att inget går fel. Och det är många kor att passa. Trots allt jobba hann paret Nero med att ta emot ett gäng elever från klass 6 B i veckan, med läraren Ingvar Öhrn i spetsen.

-Det är viktigt att ungdomarna får se hur det går till i verkligheten, betonade Kalle.

Ungdomarna bjöds bilder, berättelser och fika med goda tårtor. Och små söta kalvar. Kan det bli så mycket bättre. Eleverna var själva som kalvar på grönbete. Kalle och Yvonne tog ut en liten kalv, som ungdomarna erbjöds att klappa och hitta på ett namn till. Det blev ett uppdrag i skolarbetet.

Klassen kommer att göra en uppföljning i början av juni. Det blir en cykelfärd den gången. I veckan var det föräldrar som ställde upp med skjutsar. Kalle visade på en film hur han använde sin häst när han flyttade sin boskap. Det är mycket ovanligt i Sverige, men det fungerar utmärkt på Edö. Ungdomarna önskade få se hur det också går till i verkligheten. Och det blir i juni.

Anledningen till att just jag var med berodde att Ingvar bett mej fotografera lite. Och så har jag barnbarnet Ebba i klassen.

PS! Kommentera gärna . Det skulle var trevligt