Brukar inte ofta skriva om folk som fyller år, men när det gäller IFK Askersund backkämpe i bandy, granitblocket Karl-Erik Hagman, gör jag ett undantag. Karl-Erik fyller nämligen 90 på tisdag. (28 februari). Han är bosatt i Laxå, som han var under hela sin bandykarriär i IFK.

Karl-Erik var en verklig hårding, men just. Många allsvenska anfallare undrade vad de hade kört på när de reste sig från isen. Var det snöplogen eller en målstolpe. Båda var lika fel. Det var Karl-Erik.

Under rubriken Idrottshistoria på min hemsida: ovedanielsson.se, finns den en artikel med namnet ”Hagmans Bollklubb” , för den som är mera intresserad.

Kan också konstatera att namnet Karl-Erik var mycket gångbart i Askersund bandylag under storhetstiden. Förutom, Karl-Erik Hagman, fanns också Karl-Erik Södergren och Karl-Erik Andersson.