Birger Andersson

Auktion på gamla Konsumgården (Åhlins). Kjell vann en tävling med den här bilden.

Marknad i Askersund

Berättade för en tid sedan på bloggen om Askersunds flitigaste fotograf genom åren, Kjell Johansson. Han ägnade sig åt svarvaryrket där han blev mycket skicklig. Men han kunde lika gärna ha blivit fotograf.

Många av hans bilder är helt unika. Kjell har bland annat plåtat massor av försvunna Askersundsmiljöer. Han har också varit aktiv i Askersunds fotoklubb och vunnit priser. Kjell har också haft fotoutställning i Askersund.

Som gammal god vän till ”svarvar-Kjell” har jag fått löfte om att publicera en del av hans bilder i några omgångar på bloggen. Och det är bara att tacka och ta emot. Vill betona att Kjell naturligtvis har copyright på sina bilder. Det är förbjudet att kopiera av hans bilder och använda bilderna vidare utan hans tillstånd. Någon har tidigare använt hans bilder och förvandlat dess till konstnärens egna tavlor. Utan att nämna Kjell. Det tycker han är lite knepigt. Men han är snäll.

Men det går utmärkt att njuta av nostalgin på datorn . Säkert väcker Kjells bilder många minnen.

Josua Larsson

Hotell-Gustav

Holger Karlsson

Torghandel

Nisse Lundstedt

Pelle Landin

Diskussion på Rådhustomten

Märta Göteborgs-Posten

Brandövning i Askersunds hamn