Så såg det ut i Oxgropen när det begav sig.

Oxgropen i dag. Det fins bara några få odlare kvar, men det ska bli ändring på det.

Det började med ett medborgarförslag från Kerstin Svärd i Åmmeberg, som handlade om en satsning på koloniområdet Oxgropen i Askersund. Förslaget har nu resulterat i 30 000 kronor i projektstöd från Leader Mellansjölandet.

Tanken med projektet är att det gamla koloniområdet ska väckas ur sin Törnrosasömn genom att anordna inspirerande möten och kurser, röja upp det igenväxta koloniområdet. Anlägga en demonstrationslott samt förhoppningsvis bilda en förening som kan driva området i framtiden.

Förhoppningsvis kommer Oxgropen att bli en spännande mötesplats, där alla som vill odla en stor eller liten bit mark ska få vara med.

Kerstin Svärd, Åmmeberg, har ordnat fram pengar till projekt Oxgropen.

-Askersunds kommun kommer att få ytterligare en attraktion, tänk alla som passerar på R50 och ser det mysiga koloniområdet, säger Kerstin , som naturlgtvis är jättenöjd med projektpengarna.

-Förhoppningsvis finns det några i Askersund som blir överlyckliga, när de får höra talas om de här planerna. Det måste börja med en inbjudan till ett informationsmöte med någon intressant föreläsare . Sedan hoppas jag att det blir något litet gäng med entusiaster som kan träffas, göra studiebesök till något bra koloniområde, säger Kerstin, som också är aktiv centerpolitiker i fullmäktige

-Det gäller förstås även att få hjälp med att röja upp en del av området, så att det ser litet mer inbjudande ut. Jag tänker mig att vi även planerar en ”demonstrationsyta” och ordnar odlarkurser om så önskas, Framåt sommaren hjälps man åt att få ordning på odlingarna och har visningar för allmänheten.

– Jag hoppas att det kommer att finnas allt från barn och ungdomar till äldre och rörelsehindrade på Oxgropen. Alla mår ju bra av att odla. Till hösten måste det väl bli en skördefest, och sedan kan det förhoppningsvis bildas en förening.

Så tänker jag mig det här projektet, förklarar Kerstin Svärd.

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara trevligt