Sjöängens basket flickor bäst i Sverige 1973. Från vänster:Carina Gustafsson, Britt-Marie Lindmark, Lena Klang, Anna Nilsson, Yvonne Pettersson, Helena Westerling Ingela Stark,Maria Willén, Heike Wolfschmidt, Eva-Brit Wikström och Annika Johansson. Tränare och ledare Ola Stenbrink.

Bild: Kjell Johansson (pappa till Annika)

Sjöängens IF i Askersund hade en gång i tiden mycket starka basketlag. Driftig ledare för flicklaget som blev bäst i Sverige 1973 var Ola Stenbrink. Han var driftig och framåt. Ola var framgångsrik ledare under ett antal år då han jobbade i Askersund En av flickornas pappa , Kjell Johansson, tog bild på gänget varje år.

I dag finns det tyvärr inga basketlag i Askersund. Men Kjells bilder finns kvar. Gänget har nu hunnit fylla 50. Visst vore det trevligt med en liknanden bild i dag. Men det finns ingen sådan. I väntan på den publicerar jag det framgångsrika 1973 års lag som blev Riksmästare i sin åldersgrupp. Men med efternamnen som det var för 39 år sedan.

PS! Kommentera gärna