Bild från 1962. Hamn-Sigge och Ivar Karlsson i Falltorpet ställer ut bänkar.

Torgparken på 50-talet, med Fritz Gevert i förgrunden

Dröj inte med att ställa ut parkbänkarna vid Rådhuset och i Torgparken! Bänkarna borde vara utställda redan till påskafton. Då börjar våren och folk börjar mötas utomhus i Askersund. Särskilt då när Torghallen delar ut godispåsar till alla barn. På bloggen presenterar jag också ett antal passande bilder från just parksoffor. Bilder som vännen Leif Linus bidragit med samt något vykort.

Parkbänkarna bör ut till Påskafton anser medborgaren i sit förslag.

Det skriver en person som jobbar inom servicebranchen i ett medborgarförslag till Askersunds kommun.

”På påskafton kryllar av det folk som står i klungor överallt på stan. Bänkar skulle vara väldigt uppskattade då. Så fort bänkarna kommer ut så är de mer eller fullbänkande med folk. Kan tänka mej att ett problem blir att vårsopningen inte är klar till påsk. Men det är bara några extra lyft den dagen man sopar. Och personalen får extra träning”, skriver medborgaren.

”Det är jättetrevligt när folk rör sig runt torget vilket gör att staden blir mer levande. Vi måste gå framåt i utvecklingen och inte göra som vi alltid gjort. Fler uteserveringar i Torgparken skulle också gynna Askersund. Folkmyller lockar till sig mer folk. Mera träffpunkter även utomhus måste skapas för at få en levande stad”, konstaterar medborgaren i sitt förslag.

Kommunen har i sitt svar inget emot att ställa ut parkbänkarna tidigare, bara det inte är förenat med ytterligare kostnader och leder till konflikt med effektiviteten. Personligen vet jag inte riktigt vad som menas med det senaste påståendet. Bänkarna skall väl ändå ut…

I svaret till medborgaren står det att läsa samtidigt att det vore bra att få ut möblerna så tidigt som möjligt på våren. För ansvariga vore det skönt att få ut möblerna snabbt, eftersom våren innebär en mycket hektisk tid för parkförvaltningen. Kom möblerna ut snabbt så vore den delen avklarad, kan man läsa i svaret.

Torgparken 1944

Birger Tjommen Andersson på väg genom Torgparken på 60-talet.

40-talsbild. Gösta Andersson, Lasse Skoog och Ingvar Pettersson.

Bild från 1959

60-talet. Skohandlare Ivar Andersson till vänster.

Margot Lundstedt, Barbro Lundkvist och Margareta Sääw

Jag själv och Lasse Pettersson

Vad jag förstår är det väl det då bara att ställa ut parksofforna till påskafton nästan år. Då är förvaltningen av med det hela , allt efter eget önskemål. Och medborgaren blir nöjd.

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara trevligt.