Från tidningen AlcroBladet 1991. Företaget höll med färg till statyn.

Jättystatyn i trä, Marie Berg, har efter ha vilat några år i Laxå, ska komma på fötter igen. Och det är inga små fötter. Marie kommer att placeras i Örebro län någonstans utmed E 20. Platsen är ännu hemlig. Marie Berg, stod under många år intill E 20 vid Mariebergs köpcentra. När ombyggnad började vill ansvariga vid Marieberg flytta jättedamen till en rondell på området, men det sa Vägverket nej till.

Skaparen av den drygt sex meter höga statyn, Sören Niklasson, fick då tillbaka sin skapelse. Och placerade den nedplockad i Laxå där han skulle bygga ett turistområde, men mötte motstånd på olika sätt. Det ledde till att Sören gav upp projektet. Marie Berg byggde han 1991. Då var det världens största träskulptur som också tog plats i Guinness rekordbok. Bara skonumret är två meter. Marie väger 8 ton.

-Jag har sålt statyn. Intresset har varit stort, men den kommer att. stanna kvar i länet och stå mycket nära E 20. Så mycket kan jag säga. Ska också snygga till Marie och göra henne till en ”rockabilly-tjej”. Du är först om den här nyheten, betonar Sören, som just nu färdigställer den nya fyren i Askersund.

Skaparen av Malin Berg, Sören Niklasson, ska fixa till den stora damen lite innan hon placeras någonstans vid E 20

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara trevligt