Glastoppen på den nya hamnfyren i Askersund lyftes på under fredagsförmiddagen. Nu är det bara målning som fattas på Askersunds nya riktmärke för sjöfararna. Björn Franzén styrde skopan med lyftkranen säkert och varlig hand. Och på toppen stod skaparen av fyren, Sören Niklasson och hans medhjälpare Jim Johansson och tog emot. Med lika varsamma händer som Björn.

Ägaren Krister Landström med dotter Felicia fanns naturligtvis också på plats för informera och hjälpa till. Det var Felicia som också hängde upp taklagskransen. Alla var nöjda och glada och i kväll fredag blir nog några pilsner och lite god mat att fira med hemma hos Sören i Åsbro. Det är inte varje dag en fyr invigs. Det måste firas. Nu fattas bara målning och belysning.

Krister Landström har gjort en storsatsning i hamnen som alla borde vara glada över. Han har tagit hand om sumpmarken och gjort något bra av det. Till våren kommer också en restaurang att stå färdigt om allt går enligt planerna. Krister pratar inte bara som många andra. Han har sett till att det händer saker också.

Skrev en blogg om bygget i torsdags, om någon är intresserad.

PS! Kommentera gärna . Det skulle vara trevligt.