Lars Jonsson(t.v) har skrivit manus till en film som har primär i höst vid filmfestivalen i Närkesberg. Han har tidigare skrivit en bok om fotbollen i Närkesberg. Till sin hjälp har han tagit guldbaggevinnaren Ulla-Carin Grafström och duktige filmaren Johan Högberg.

För några år sedan kom Lars Jonsson ut med boken ”Matchen-en fotbollssaga från Närkesberg”. Det var en lite udda och ovanlig bok som inte bara handlade om fotboll utan också om människors villkor på landsbygden. Nu har kreative och fyndige Lars gått vidare med ett filmanus. Inspelningen är i full gång. Premiären kommer att ske vid filmfestivalen i Närkesberg i november. Går allt enligt planerna , går filmen vidare till andra festivaler och vem vet kanske någon TV-kanal nappar….

Historien är en variant av fakta och påhittade händelser. En blandning. Filmen handlar om vänsterpartisen Annika Falkenström (vad annars i Närkesberg, jo kanske Bergqvist). Hennes politiska karriär börjar i Askersunds fullmäktige och slutar med en statsministerpost i Stockholm. Däremellan händer det mycket och många personer är inblandade. Annika Falkenström spelas av Gunilla Pettersson, vars vagga stått i Närkesberg. Pappa Åke är en känd dragspelare och själv har hon stått på olika revyscener. Hon är duktig och rolig. Som klippt och skuren för rollen. Mer än så här kan jag inte avslöja, men jag kan lova att det blir en fantastisk upplösning på historien. Ännu har inte Lars hittat på något namn på filmen. Men han klurar på det och kommer säkert fram till något fyndigt.

Gunilla Pettersson har huvudrollen i Lars Jonsson film. Hon spelar statsminister Annika Falkenström. Gunilla är som klippt och skuren för rollen, med erfarenhet från revyscener.

Anledning till att jag vet så här mycket om den blivande filmen är att jag själv är inblandad för att kommentera mina träffar med den påhittade statsministern. En grannlaga uppgift minsann. Men som tur är vet Lars hur han vill ha det.

Bilder på statsministern:Johan Högberg

Säkert kommer det att skrivas och pratas mer om Lars film framöver. För precis som hans bok är det här också en lite ovanlig satsning.

Till sin hjälp har Lars, guldbaggevinnaren Ulla-Carin Grafström och duktige filmaren Johan Högberg