Örjan, David, Tobias och Håkan Elf

Betram Karlsson, Örjan Elf, Sven Karlsson och Håkan Elf.

Bröderna Elf och deras söner är män som går på djupet i sina jobb. Och går det åt skogen , går det med musik. Men det är inte ofta de behöver ta till sådant i jobbet , utan mera privat. Håkan och Örjan Elf äger Askersunds brunnsborrning. Till sin hjälp har de sönerna David och Tobias. Det är ett trevligt gäng som både fixar bergvärme och vanliga brunnar åt folk. För att nu nämna något.

Det är lite speciellt med Askersunds brunnsborrning, därför en egen blogg om just det. 1990 tog bröderna över företaget av ett annat brödrapar, Bertram och Sven Karlsson. Och det är möjligt att ett nytt brödrapar tar över i framtiden. Örjan och Håkans grabbar. Tydligen är det så att brunnsborrningen i Askersund ska drivas av bröder. Sven och Bertram hade varit yrkesverksamma i 40 år när de sålde till ”elfarna”.

Företaget som bildades 1946 gick först under namnet Möllers Brunnsborring. Namnet Möller lever kvar. Det var han som byggde garagen vid Oxgropen och som fortfarande är i familjens ägo. Än så länge. Såg att garagen var ute på försäljning. Att Håkan och Örjan hamnade i brunnsborrningsbranchen var en ren tillfällighet. Ingen av de båda hade erfarenhet av branschen, men ville prova något nytt. Den första tiden jobbade de ihop med Sven och Bertram.

Örjan hade tidigare arbetat som maskintekniker och Håkan som reparatör på ett företag som jobbade med jordbruksmaskiner. Det var kunskaper som de haft nytta av som egna förtagare. Sönerna har också driftteknisk utbildning. Och inte nog med det, Tobias har också erfarenhet som elektriker. I Läggesta strax norr om Askersund har ”elfarna” byggt en egen stor industrilokal, med kontor, tvätthall, verkstad, garage och tvättrum. Bröderna tyckte det var skönt att få allt samlat till en plats. Bland villaägarna i Sydnärke är det borrning för bergvärme som gäller.

Musiken är också något som förenar bröderna, deras söner och övriga familjemedlemmar. Håkan var med och startade den kristna musikgruppen Team Orion 1970, där också hans fru finns med. David är en duktig gitarrist i ett punkband, som turnerat både i Sverige och ute i Europa.

Den första tiden jobbade brödraparen Karlsson och Elf ihop. Här visar Sven sin efterträdare Håkan hur det ska gå till.

Bröderna har fullt upp vad jag förstår, så deras satsning låg helt rätt i tiden. Säkert är deras föregångare också nöjda med att firman lever och har fullt upp. Och att det är bröder som gäller för att det ska bli riktigt bra.

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara trevligt.