I Lerbäck och Åmmeberg är det varje år stora midsommarfester. Tyvärr finns det inte något liknande firande i centrala Askersund, som tidigare på Borgmästareholmen eller i Hembygdsgården. Synd för alla som inte vill sätta sig i en bil på midsommar för att hitta något firande. Vad det beror på vet jag inte. Kanske något för turistfolk och föreningsliv att rycka tag i till ett annat år. Har träffat många som önskade ett enkelt firande inne i Askersund.

Åsa Karlsson i Lerbäck

Själv var jag till Lerbäcks hembygdsgård där Röda Korset ordnar fest varje år. Det är en lite lagom fest med både fiskdamm, lotter, underhållning , samt kaffe med dopp för en billig penning. Paret Gille vid Lerbäck sköte dansen kring stången. Husbandet spelade trevlig musik till kaffet i Församlingsgården. Och inte blev det sämre av at jag vann fyra chokladbitar på lotteriet. För sångunderhållningen svarade Åsa Karlsson, som sedan jäktade vidare till Björkvallen i Åmmeberg för ett nytt sångpass. Tur att systrarna Åsa och Karin finns i kommunen . Utan deras sångglädje skulle det bli trist på många tillställningar. De är ju också uppskattade utanför kommungränserna.

Husbandet, Wattom Lundberg, Bo Gefvert och Åke Pettersson

Visst var det liv och rörelse på midsommarfesten i Lerbäck. Men tågvarningen var nog lite överdriven

Sill, färsk potatis, jordgubbar, Janssons frestelse (man kanske inte ska ha det till Midsommar om det nu finns någon sådan regel? ) och snaps hemmavid efter firandet ,var en bra avslutning på det hela.