Svante Eriksson, spelade för Posten-Tryckeriet i fotbollskorpen. Lärare som han var. Men han fick mycket post och det stod ofta om honom i tidningen under vinterhalvåret. Spelade man med slips på den tiden…

Korpfotboll var en stor händelse i Askersund under många år. Och då inte bara i centralorten. Det fanns fotbollskorp på en massa ställen i kommunen. När jag började spela korpfotboll var det också tillåtet att vara aktiv. Så var det länge. Senare fick lagen bara ha med någon aktiv. I dag finns det inte korpfotboll överhuvudtaget vad jag vet. Tidigare var också korpbandy stor.

Läser man gamla referat drog en del korpmatcher i Askersund större publik än de ”riktiga” matcherna. På varje företag fans det ganska många anställda så det var lätt att få ihop ett lag. Men det blev svårare och svårare. Det var alltid heta diskussioner om en del spelare som jobbade i ensamföretag, eller de företag som hade för få anställda. Vilka lag skulle de spela med? Själv har jag spelat både med Posten, Livs, PLM och Jumbo. Det senare laget var ett hopplock av spelare som blev ”över” när alla företag hade tagit sitt. Men det blev ett riktigt bra lag. Jumbo vann både fotbollskorpen och bandykorp i flera år.

Minns att det var lite snack om varför bandystjärnan Svante Eriksson, spelade korpfotboll för Posten-Tryckeriet. Förklaringen var enkel. Svante fick mycket post och sedan stod det ganska mycket om honom i tidningen under vinterhalvåret. En del svalde den förklaringen, medan många var skeptiska.

Svante Eriksson var lärare och de hade inget lag i korpen. Därför spelade han med Posten -Tryckeriet

Jag och Linus Larsson har samlat ihop en del bilder på korplag. En del namn finns men inte alla. Kanske det finns någon som känner igen spelare som inte är namngivna? I så fall skriv på kommentarer.

Brandkårens korplag 1940: B. Johansson (linjeman), H.Fallgren,Olle Wallin, A.Danielsson, Anton Karlsson, H. Andersson, A. Eriksson, sotare A.N. Fägerholm och Bertil Nordlund. Knästående fr.v: fiskhandlare H. Arvidsson, E. Andersson, J. Fors , samt domaren postmästare F. Sjödin.

Jumbo. Gunnar Öhlin, Gunnar Jakobsson,Tommy Johanson, Ulf Christiernsson, Karl-Erik Södergren. Knästående fr.v: Ove Danielsson, Göte Eriksson, Magne Karlsén och Leif Karlsson

Posten-Tryckeriet: Börje Malm, Odnell, Affe Andersson, Karlherbert Danielsson, Åke Sjödin och Johannes Kjerrström. Knästående fr.v: Lennart Plutt Larson, Olle Danielsson, Frida Karlsson, Tage Danielsson och ”Lunkarn”

Affäersanställda: —, Torsten Wetterstrand, Erik Jonsson, Olle Arrenius, Hugo Fallgren och Bertil Danielsson. Knstående fr.v: —–,—–, Rune Karlsson, Verner Johansson och Sten Fredriksson.

Livsmedel. ——,—–, Bertil Danielsson, Åke Bergsten,—–,Ove Sääw. Knästående fr.v: P-H Wahlfridsson,—-,—-, Ingemar Larsson,—-

Brandkåren. Erik Jonsson, Sigge Fallgren, Stig Klang, Sixten Gefevert, Pettersson, Bertil Karlsson. Knäsående.frr.v: Hugo Fallgren, Bertil Nordlund, Kalle Lundstedt, Folke Olsson, Skönwall.

Gnister. Spelarna stående längst till höger är Karl-Erik Södergren och Per-Olof Nykvist

Askersundsverken. Mats Eriksson,—-,Roy Wallgren,—,—-, Mossen Johansson. Knästående fr.v: —–,——, Hasse Johanson, —-, —–

Bil och motor. ——,K-I Appelgren, Sven-Arne Johansson,—–, Torsten Wetterstrand, Ingvar Pettersson, Bengt Berglund. Knästående fr.v: Lille Gustavsson,—–,Gunnar Appelgren, Bernström , och Totto Pettersson.

Posten-Tryckeriet. Olle Danielsson, Karlherbert Danielsson, Svante Eriksson, Sune Nordberg, Anders Wallin och Åke Haglund. Knästående fr.v: Kurt Bergkvist,Tafe Danielsson,Lennart Pettersson, Henry Sedig och Rolf Lovén

Bryggeriet .Gunnar Lundkvist,—-, Volmar Lundkvist, Åke Nilsson,Ingvar Ulvenheim och Rune Gefvert. Knästående fr.v: Georg Appelgren, —, Gunnnar Appelgren, —, Kurt Bergkvist.

Gjuteriet AVA. Längst till höger lagledaren Hilding. Knästående. Målvakten Karl-Arvid Samuelsson. Till höger Mossen Johansson.

Korplag för damer från 50-talet. —–, Laila Lyktberg,——, Mona Eriksson,——,——.Knästående fr.v: —— Persson, —, Margot Lundstedt, Marianne Eriksson, och Mona Gustavsson.

PS! Kommentera gärna