Gudrun Skyrman är en av många som agerat på Hamnscenen genom åren. Här ihop med trollaren Stefan Schutzer, som gumman i lådan.

Hamnscenen i Askersund skall bort. Det har förvaltningsrätten och Sydnärkes byggnadsnämnd beslutat, sedan tekniska nämnden överklagat beslutet om en flytt av scenen. Men ännu är inte sista ordet sagt i scenfrågan. Kommunen har en ny detaljplan på gång och i den kan scenen komma att ritas in. Enligt beslutet ska scen vara borta den 1 september. Den som lever får se….

Scenbygget i hamnen kom till väldigt snabbt för en del år sedan. De styrande vill ha en scen i hamnområdet, men i slutskedet blev det lite panik. Scen skulle står färdig till tradjazzfestivalen det året och då blev det väldigt bråttom. Redan från början fanns det protester och överklaganden mot scenen. En del tyckte den blev för stor och stod fel. Men jag minns att dåvarande tekniske förklarade att scen skulle byggas så att den var flyttbar. Han betraktade inte bygget som en fast scen och därmed var allt helt i sin ordning. Men myndigheter och andra tyckte annorlunda.

Innan hamnområdet blev den stora samlingsplatsen som i dag med kiosker och restauranger, fanns det en scen i Strandparken på den stora gräsytan mot vattnet. Där hölls Trivselkvällar och andra arrangemang. Den stora gräsytan svalde hur mycket folk som helst. Men det var då det. Tycker det var lite synd att den lilla scenen som fanns där plockades bort. Om inte annat kunde skolan använt den för sina arrangemang.

Har plockat fram lite bilder med hjälp av Linus Larsson hur det kunde se ut i Strandparken när det var festligheter.

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara trevligt.