Helgens ”loppis” vid Södra Hunna bjöd på en del överraskningar. Både vad gällde byggnader och utbudet. Det är fint i Södra Hunna. I ett mindre hus intill den stora ”loppisladan” fanns det också möjlighet att äta sig mätt både på varm korv och hembakat fikabröd.

Det mest sympatiska var dock parkeringen, där budskapet var ”parkera vart man vill”. Något kanske för kommunen att ta efter. Det fungerade i alla fall utmärkt i Södra Hunna. Folk är rädda om sina bilar så parkeringen gick smärtfritt utan vakter. En repa på bilen är en mardröm för många. Det var inga problem att gå en bit för att slippa eventuella problem. Säkert var det inte sista gången Södra Hunna bjöd på ”loppis”. Talade med en person som hade åkt ända från Olshammar och som blev lite tveksam när han åkte på de smala grusiga vägarna något mil. Han trodde att han missat försäljningen, men så var det inte. Det som väntar på något gott och så vidare…

Om jag köpte något? Nej , jag avstod. Vid en närmare titt hemmavid borde jag också ordna ”loppis”.

—————————————————————–

Bara som ett komplement till en eminent blogg och en liten tidsresa bakåt kommer här ett utsnitt från ekonomiska kartan från cirka 1955.
Utsnittet visar hur Södra Hunna 1:1 – ett enstaka, oskiftat hemman – såg ut för 60 år sedan där det ligger på 120 meters höjd. Nu börjar skogen ta tillbaka en del…

Hälsningar
Eric Englund
—————————————————————————–

Kan också upplysa om att det var ett utmärkt att det var ett utmärkt drakflygarväder i lördags (21/5). De sa i alla fall de som höll på med drakflygning i det område där jag bor.