Byggandet i Bastedalen har verkat tagit full fart. Efter sju sorger och åtta bedrövelser har de nuvarande ägarna fått igång byggfolket. Men vägen dit har varit lång och krokig. Överklagande mot byggnationen har duggat tätt genom åren. Och inte nog med det. Tidigare ägare har också gjort konkurs. Men den gång skulle det byggas många fler hus än i dag.

Det stora problemet tidigare verkar ha varit att lösa vatten-och avloppsfrågan. Det är kommunalt vatten –och avlopp som gäller. Inget annat. Många hade satsat pengar i egna anläggningar och var nöjda med det.

Nu växer det fram hus på den gamla teglbrukstomten i mycket sjönära lägen. Har inte tagit redan på tomtpriserna, eftersom det inte är aktuellt för mej att köpa en tomt och bygga ett hus där. Och då ska man ändå komma ihåg att min svärfar, ”Post-Bertil” ,bodde i Bastedalen och jobbade på Teglebruket. Måste erkänna direkt att jag inte har ekonomiska resurser för en sådan satsning vid kanten av Vättern. Det är bara att önska de som bygger där lycka till. Det är en vacker plats.

Tycker kanske att något som minner om den gamla Tegelbruksepoken borde ha sparats. Alla som bodde där hade ändå sin utkomst från ”bruket”. Men det är andra tider nu och jag kanske är allt för nostalgisk….

Bertil Andersson i fullfärd med att plocka Hargetegel

PS! Kommentera gärna- Det skulle vara trevligt