Mokhtar Bennis, Örebro AK, sprang ifrån sina yngre kollegor vid helgens Stjernsundslopp, mellan Askersund och Stjernsund. Det är en bana på sex kilometer. 40-årige Mokhtar gav inte övriga tävlande en chans. Han kollade till och med på sin armbandsklocka innan han spurtade i mål. Bäst av hemmalöparna var Kennet Karlsson på en tredje plats. På damsidan van favoriten 17-åriga Isabelle Carlsson-Pallin, Mosjö FK , ganska överlägset. Bäst av hemmakvinnorna var Anna Nyberg på en sjätte plats.

Kennneth Nilsson Åsbro GoIF

Ett 100-tal löpare ställde upp i det vackra vädret. Arrangörer var Åsbro GoIF med Börje Nordin i spetsen, samt en skolklass. Stjensundsloppet är en trevlig bana, bitvis alldeles i närheten av vattnet. Börje kan det här med att arrangera idrottstävlingar. Har haft med honom att göra sedan Tisarloppstiden i Åsbro. Det har aldrig varit några problem. Men så är han också funktionär vid de stora friidrottsgalorna. Förbundet har naturligtvis uppmärksammat Börjes kunskap och entusiasmen .

Börje Nordin har och är fortfarande en duktig friidrottare. Bilden är 2006.

Själv har jag aldrig deltagit i något lopp. Har fått erbjudande någon gång, men det har nog mest varit för det skulle bli lite jippo kring det hela vid målgången. Nu kommer han….Brukar springa några gånger i veckan, någon mil, runt mina gamla hemtrakter vid Gårdsjön. Där finns ingen som undrar om jag fått några åldersnoja eller något liknande med mitt springande. Min målsättning med det hela är att få lite kondition och slippa lägga ut allt för mycket. Det brukar stå några kor och titta förundrade med sina stora vackra ögon när jag springer runt sjön. Det säger inget, kanske någon vid något tillfälle har råmat lite, men mer är det inte. Och vid Askersunds by brukar det stå några hästar och kolla. Kanske de undrar över varför jag springer, när jag inte behöver. Många av hästarna kanske måste springa, vilket de vill eller inte.. Och jag tänker fortsätta springa den rundan.

Om det kommit någon och sprungit förbi vid Gårdsjön när jag var grabb, så hade nog alla undrat. Kanske vi ska ringa till psyket? Men nu är det andra tider. Nu ska det springas och motioneras. Och det gäller det inte bara tävlingslöpare. Och visst är det skönt. Särskilt i duschen efteråt. Men det är klart, man får ju ingen plakett att hänga på väggen som vid Stjernsundsloppet…

Målgång vid ett slott är inte det sämsta, som i Stjernsundsloppet

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara trevligt