Genom Askersunds badhusförening kämpar askersundarna på för att få ett badhus. Det har varit en mycket lång kamp som ännu inte gett något resultat. Men skam den som ger sig. Badhusföreningen har många medlemmar och någon gång kanske ett badhus kan förvekligas. Om det inte blir ett kommunalt badhus, kanske någon privat satsar. Ett stort antal askersundare åker i dag till andra orter för att ta ett dopp. Och spela bowling. Ett badhus med bowlinghall, skulle sitta fint i Askersund tycker nog många. Alla i Askersund vill nog ha ett badhus, men det är det där med pengarna…

Nu är det inte bara människor som ska ha sitt tycker socialdemokraten Solveig Samuelsson. I en motion till fullmäktige menar hon att något också måste göras för människans bästa vän-hunden. Kan väl nämna att jag har en mycket fin katt som heter Alice. Men det hör inte dit. Solveig Samuelsson anser att Askersund med alla sina stränder borde kunna upplåta en plats där hundar kan bada. Det saknas en ”bad-och hundbadplats” i dag är hennes bestämda uppfattning.

Läs mer om hundbadet under Kommunala Nyheter på hemsidan:

Adressen till min hemsida och blogg är: http://ovedanielsson.se/index.html.