”Askersund i hjärtat” var rubriken på ett kåseri som en tidigare redaktör på Askersunds- Tidning skrev 1969. Då hade redaktören hamnat i Stockholm och hade fått lite distans på sitt jobb i Sydnärke. Men kåseriet är skrivit på ett mycket humoristiskt sätt, men med små lätta överdrifter. Om hur det var att jobba på en liten lokalt tidning. Det gällde att skriva om både stort och smått utan att vara stöddig. Och det har signaturen ”C-son” gjort i kåseriet som jag presenterar i sin helhet. Det ger en bild av vad som var viktigt i småstaden på 50-talet. Kan också passa på att rätta ett faktafel i kåseriet när jag ändå är i gång. Signaturen skriver Stora Bredgatan. Det ska naturligtvis vara Stora Bergsgatan.

Eftersom jag själv jobbat drygt 30 år i ”branschen” känner jag igen mej, även om det har skett stora förändringar. Det är många år sedan det infördes begränsningar på föreningsnotiser. När jag började var det många som krävde att få med saker som att ”överblivit kaffebröd auktionerades bort”. När jag plockade bort sådant och annan returinformation var det många som tog illa upp. Men snart hade föreningsfolket vant sig.

Känner inte signaturen ”C-son” trots att vi jobbat på samma arbetsplats. Har inte frågat om lov när det gäller publiceringen, men jag tror inte han tar illa upp om dagens bloggläsare för ta del av hans tankar kring småstaden på 50-talet.

Håll till godo: