Kontaktannonser på nätet har blivit väldigt populärt på senare år. Det är många firmor som försörjer sig på att förmedla kontakter. Och i många fall hittar folk sitt livs kärlek på nätet. Och det är ju fint. Klart att man måste träffas i verkligheten också, men allt måste ske stegvis. Ingen vet vad som lurar bakom hörnet. Det är inte bara pang på. Först lite datasnack och sedan ett möte.

Själv har jag aldrig träffat några personer som träffats genom data. Ingen som har sagt det i alla fall. Men vad jag förstår har det blivit ganska vanligt sätt att få kontakt på det viset. Däremot har jag hjälpt en person med en vanlig tidningsannons. Resultatet blev mycket lyckat. Om det inte hänt något de senaste dagarna så är paret ihop fortfarande. Och det är ändå ganska många år sedan jag gjorde min insats. Mannen ifråga kom till mej och bad om hjälp med en annons. Han hade svårt med att skriva eftersom skolgången varit obefintlig. Problemet var att det inte fanns något att locka med. Inte ens en fet plånbok. Frågade vad han sysslade med. Det visade sig då att han åkte land och rike runt och lagade kopparsaker. Så var det i hans familj och så hade det varit i generationer. Vidare sysslade han med förgyllning. Mitt förslag var att vi skulle skriva i stil med att ”han förgyllde tillvaron för människor”. Så blev det också.

Tre fyra månader senare träffade jag honom på en marknaden i Askersund där han stod och sålde klockor. När han fick syn på mej kom han springande och förklarade att en kvinna svarat på annonsen och nu var de tillsammans. Han var helt enkelt överlycklig. Det var inte utan att också jag blev lycklig. Liknande annonser hade jag aldrig sysslat med. Han ville ge mej en klocka som tack för hjälpen, men jag sa artig men bestämt nej till gåvan. Hade köpte en gammal fin klocka, Certina, av urmakare Bäckström, som man får dra upp manuellt. Det fick räcka för mej och den går utmärkt fortfarande. Man behöver inte ta betalt för allt. För mej räckte det att mannen hade funnit kärleken med lite hjälp av min annons.. Och det var en mycket vänlig man, som var väl värd den nya bekantskapen.

I en tidning för pensionärer infördes gratisannonser för ett antal år sedan. Ofta handlade det om skogspromenader och sköna hemmakvällar. Nästan alla som sökte kontakt var också rök-och spritfria. God ekonomi var också en tillgång enligt annonserna. Tonläget i en del annonserna var dock ibland både rättframma och fräna. Verkligen befriande. Den här annonsen hittade jag i en tidning. Det skulle vara trevligt att veta om det blev något napp…..

PS! kommentera gärna . Det skulle vara trevligt.