Sören Niklasson och hans familj är klara för skid-VM i Oslo. Alla ska med, Sören, Sabina , hustru Yuphin, och Owen.

Träkonstnären, Sören ”Snidaren” Niklasson och hans familj laddar just nu upp inför skid-VM i Oslo. Paret bor i Åsbro, där mesta just nu kretsar kring skidfesten i Norge. Hela familjen kommer att finnas på plats i Oslo. På tisdag morgon( 1 mars) reser Niklassons till tävlingarna. Som jag berättat tidigare i bloggen ska Sören stå på paradgatan Karl Johan och snida vinnarna i trä under skid-VM.

Förhoppningen är nu att Kalla, Hellner, Emil Jönsson och en del andra svenskar ska få sin avbild i trä på Karl Johan. Säkra kort redan nu verkar vara hemmaåkarna Marit Björgen och Peter Nordhug. Sören är inte det minsta nervös för att det ska gå snett med träskulpturerna. Det är nu inte första gången träkonstnären Niklasson skulpterar framgångsrika skidåkare. Vid utförsåknings -VM i St.Anton 2001 fanns ”Snidaren” på plats i Österrike för att avbilda en del storstjärnor. Det var det året som Anja Persson tog sitt första slalomguld. Hon körde också hem ett brons i storslalom. Ett VM som både Anja och ”Snidaren” minns med glädje.

I veckan har han varit nere vid företaget i Törboda, Moelven, och tittat på limträstockarna som han ska skulptera VM-segrarna i. Törbodaföretaget är sedan 1909 Europas största tillverkare av limträ. Där jobbar också Marcus Hellners pappa.

-Det ska bli både spännande och roligt att jobba i Oslo. Jag jobbar för Keith Karlsson som är Charlotte Kallas agent. Det är en trevlig och driftig man att jobba för. Vi har också enas om en del andra större idrottsjobb framöver, avslöjar Sören, som lovar sända dagliga rapporter till min blogg från sitt uppdrag i Oslo.

Sören har varit vid limträfabriken i Törboda och kollat materialet inför Osloresan. Till vänster Marckus Hellners pappa som jobbar där, Sören, dottern Sabina och Lennart Axelsson, som också är anställd vid företaget.

Sören Niklasson jobbar för Charlotte Kalls agent Keith Karlsson. Keith har många järn i elden, som kommer att leda till många snidaruppdrag för Sören

-Du blir först om att få bilderna från mej, det kan du lita på. Du var ju först om att skriva att jag skulle till skid-VM, så det är inte mer än rätt. Sedan var det en massa som hakade på, konstaterar Sören , nöjt.