Talgoxarna har börjat kvittra på allvar de senaste dagarna när solen legat på. Värmen har väckt upp vårkänslorna kan man tänka. Och då gäller det att vara förberedd med fina boplatser. Några holkar har vi redan, men för några dagar sedan kompletterade vännen och skogkarlen Hans-Olov Karlsson i Åsbro boplatserna med några unika holkar. Sådana som bara en van skogskarl kan tillverka. Men så har Hans-Olov ofta också hållit sig framme när det gäller SM i yxkastning. Holkarna som nu finns hemma hos mej är dock formade med motorsåg.

Hans-Olov var inne i Örebro på Hindersmässan och visade upp sina holkar. En av holkarna är sågade i en längre granstam. Många blev imponerade och ville beställa. Vårt problem är placering av den långa holken. Katten Alice tycker om fåglar, men inte på samma sätt som vi människor. Hon äter upp dem! Därför måste jag nu hitta en plats där hon inte kan fånga de fina små fåglarna. Kanske på garagetaket med ett hönsnät som skydd…

Vi får se. Det är ett en bit kvar innan våren gör sitt inträde på allvar. Under tiden hinner jag fundera. Men fina holkar var det. Och Hans-Olov är en snäll person som tänker på mej.