Sören ”Snidare” ska skulptera vinnarna vid skid-VM i Oslo. Här i sällskap med världsmästaren i boxning, Ingemar Johansson och Bengt-Olof Rydell

Sören tar med hela familjen till Oslo under VM-veckan.Här med hustrun Yuphin

Nu är det defintivt klart att Sören ”Snidaren ” Niklasson kommer att finnas på paradgatan Karl Johan under skid-VM i Oslo nu i mars för att skulptera skidsegrare. Har nämnt det förut på bloggen, men då var det inte riktigt klart. Men det är det nu.

Sören Snidares uppgift blir att skulptera alla segrarna inför publik på paradgatan. En uppgift som han verkligen ser fram emot. Precis som skidåkarna kommer han att lägga sig i hårdträning för att vara i fin form inför den grannlaga uppgiften. Sören älskar att uppträda inför storpublik med sin motorsåg.

-Jag tar med mej hela familjen till Oslo en vecka. Klart att ungarna ska få se farsan snida skidåkare. Det blir ett minne för livet både för mej, hustrun Yupin, och barnen. Jag har ringt till skolan och de får ledigt. Annars hade inte jag åkt, upplyste Sören i telefon på fredagskvällen (21/1)

Det är nu inte första gången träkonstnären Niklasson skulpterar framgångsrika skidåkare. Vid utförsåknings -VM i St.Anton 2001 fanns ”Snidaren” på plats i Österrike för att avbilda en del storstjärnor. Det var det året som Anja Persson tog sitt första slalomguld. Hon körde också hem ett brons i storslalom. Ett VM som både Anja och ”Snidaren” minns med glädje.

Förhoppningen är nu att Kalla, Hellner och en del andra svenskar ska få sin avbild i trä på Karl Johan.

Efter en del övertaning kommer också Sören ”Snidaren” att finnas med i TV när Talangjakten drar igång, så det gäller att hålla ögonen öppna. För en verklig färgklick är ändå Sören, ständigt full av nya ideer .