Engdahls Handelsträdgård låg vid nuvarande Tullplan. Växthusen revs och ersattes med hyreshus i början av 60-talet.

Till vänster på bilden syns Engdahls Handelsträdgård

”Du skrev att du ville ha tips på platser eller händelser att skriva om. Då kom jag att tänka på trädgårdsmästeriet som låg mitt i ”stan”. Där jobbade jag om somrarna under senare halvan av 30- talet. Min bror Yngve och jag cyklade in dit varje morgon och kröp sedan och rensade ogräs och gallrade i de, som man tyckte då, oändliga raderna. Vi hade då 12:50 i veckan så det var lite skillnad mot vad inkomsterna var då mot nu; även om man beaktar penningvärdet. Trädgården hade mark på två ställen utanför Askersund.

Om du känner till något om det? Och så var det ju torghandel på lördagarna.

Hälsningar/

Roland J”.

För en tid sedan efterlyste jag önskemål från läsare av bloggen på miljöer som kunde skildras med text och bilder. En av de som skrev var förre askersundaren Roland Johansson, numera bosatt i Ljungskile. Han och hans bror hade jobbat vid Engdahls Handelsträdgård, som fanns vid nuvarande Tullplan. I början av 60-talet revs trädgården för att ersättas med hyreshus. Jag minns trädgården, växten och odlingarna. Men mycket mera är det inte. Kanske någon som läser det har ytterligare information om Engdahls Trädgård? Kanske också bilder? Skriv gärna och berätta.

Husen vid Tullplan 1958. Elimkyrkans räcke till höger

Sandin i Tived ägde trädgården en period. Bilden är från torghandeln 1961

Som tur är har Leif Linus Larsson en del bilder i sitt stora arkiv som jag plockar med.

Adressen till min hemsida och blogg är: http://ovedanielsson.se/index.html.

PS! Bilderna som finns på bloggen och hemsidan får naturligtvis inte kopieras och användas i andra syften än vad som är tänkt. Det handlar om upphovsrätten. Bara som ett litet vänligt påpekande. Det finns exempel på där man lägger allt på cd-skivor och distribuerar ut massupplagor. Det är förbjudet.

PS! Kommentera gärna ! Det skulle var trevligt.