När nu sommaren börjar ta slut och badsäsongen är på upphällningen har jag en liten fundering. Hur har politikerna i Askersund tänkt sig med badplatserna till nästa år? Kommer man att se till att de ansvariga för badplatserna åtminstone får så mycket pengar att ett vanligt enkelt underhåll fungerar. Flera gånger i år har ansvariga förklarat att inte pengarna räcker till. I ytterområdena har till och med badbryggorna legat på land har man kunnat läsa i tidningarna.

Ett tragiskt exempel på hur illa badplatserna sköts är Hagabadet i Askersund. Jag och många askersundare har badat där i generationer. Så även i år. Det är ett inkört bad. Måste erkänna att jag skäms lite när gästande turister frågar om olika saker när de kommer till badet. Alla är imponerade av att det finns ett bad bara fem minuters väg från torget i Askersund, med lite västkustmiljö. Men en undran från de flesta är också vem som sköter det hela.

Det finns ytterligare text och bilder på hemsidan under knappen Kommunala nyheter:

Adressen till min hemsida är: http://ovedanielsson.se/index.html.