Gunild Carling , 1984 vid tradjazzfestivalen i Askersund. Då var hon 9 år och charmade publiken med sitt trombonspel.

Gunhild i dag. Nu finns hon med i olika sammanhang. Senast vid ”Allsång på Skansen”.

Gunhild Carling är en artist som verkligen tagit publiken med storm det senaste året. För någon vecka sedan gjorde hon succé i ”Allsång på Skansen”, med sin musikalitet, humor och framträdande. Bland annat spelade hon på tre trumpeter samtidigt. Och det svängde verkligen. Gunhild utgår från jazzens värld. Hon turnerar också med Diggiloogänget i sommar. Det hinner hon med vid sidan sitt eget 13-mannaband,The Fantastic Carling Big Band.

Gunhild är liksom sina syskon födda in i den svängiga musiken. Pappa ”Cooling” var allmänt känd som Malmös tradjazzkung i sin ungdom och ”The Carling Family”. Familjen har turnerade runt i Sverige och Europa sedan tidigt 80-tal. Carlings har också besökt tradjazzfestivalen i Askersund vid några tillfällen och det är dit jag tänker komma.

1984Gjorde Gunhild stor succé på festivalen i Askersund som 9-åring. Och redan då förstod alla att musiken skulle bli hennes yrke. Hon charmade publiken med sin trombon. Vid det tillfället berättade Gunhild att hon spelat trombon bara i ett år. Mamma Aina omtalade att de brukade spela på Jazzhuset i Göteborg, men att det var roligt att åka runt på festivaler och spela med andra band. Aina upplyste också om att familjen brukade spela tillsammans minst en timme om dagen, efter maten. Musiken var bra för matsmältningen menade mamma Aina.

Kanske några jazzälskande askersundare minns Gunhild från framträdandena i Askersund? Någon kanske sitter framför TV:en och undrar var man sett den musikanten tidigare, men inte vet riktigt. Men det är ursäktat. Hon var ju inte så gammal då. Men det var på festivalen i Askersund om någon funderar. Bildbeviset finns i början på bloggen

Adressen till min hemsida är: http://ovedanielsson.se/index.html.

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara trevligt