Bastedalens fotbollsplan och festplats. Gärdet finns kvar, men det är allt av BBK.

Året är 1919. Nere vid tegelbruket i Bastedalen går ungdomarna Gideon Engdahl, Valle Eriksson och Benny Johansson, i funderingar på att bilda en idrottsförening. Sagt och gjort, på höstkanten samlar grabbarna ihop pengar till en fotboll och en regelbok. På planen utanför kalkungnen i Bastedalen sätter man upp provisoriska målstolpar och börjar sparka. Samtidigt döper man klubben till Bastedalens Bollklubb.

PS! Efter det här inlägget har det kommit till några nya bilder från Bastedalen. Anders Engdahl har haft vänligheten att sända över intressanta bilder.

Det finns också en del nya bilder på hemsidan , just under knappen Bilder. Var annars…

Det är just om Bastedalens BK:s uppgång och fall den artikeln ska handla om. Många andra idrottsklubbar i Sydnärke har gått samma öde till mötes som BBK. Klubben upphörde i slutet på 30-talet. De tre pojkarna som bildade föreningen har gått bort för länge sedan. Men jag hade nöjet att höra berättelsen om BBK medan många av de äldre i klubben levde.

Förr i tiden hade alla före´ningar av klass en egen kaffeservis. Så även Bastedalens BK

Fortsättning om BBK följer på min hemsida under knappen Idrottshistoria:

http://ovedanielsson.se/index.html