Under många år arbetade Inga Stenbrink som gymnastiklärare vid Sjöngsskolan i Askersund. Några generationer Askersundsbarn har haft Inga som lärare. Hon var noga med att alla skulle delta i hennes gymnastiktimmar. Inga visste vikten av att börja röra sig redan som ung. Det var det som lade grunden till hennes framgångsrika friidrottskarriär i slutet på 50-talet och en bit in på 60-talet.

Inga jobbar inte kvar på skolan i Askersund och har också flyttat från stan. Frågan är dock hur många som visste om hur duktigt hon hade varit som aktiv friidrottare? Inga tillhörde svenska eliten både i längdhopp och på 100 meter. På den tiden hette hon Broberg och tävlade IK Göta, Stockholm. Visst tävlade Inga både för Sjöängens IF, Åsbro GoIF och Glanshammar, men det var i slutet av hennes karriär.

Från 1958 och fram till 1965 var Inga bofast i landslaget. 1958 var hon också med i EM som det året gick i Stockholm. Inga är född och uppväxt i Stockholm och började tävla för en klubb som hette IK Svolder. 1956 van Inga 80 meter vid skolungdomens tävlingar på Stadion. Det var ledarna i IK Göta fick upp ögonen för den unga talangen.

Mer om Inga finns at läsa på hemsidan under knappen Idrottshistoria:

http://ovedanielsson.se/index.html