Örebro SK:s värvning av Askersunds bandystjärna, Karl-Erik Södergren, i mitten på 50-talet blev en verklig fullträff. ÖSK fick i ”Söder” en grovjobbare, en spelfördelare och en fruktad vänsterskytt. ”Söders” aviga klubbfattning och luriga skott var en mardröm för både motståndarförsvar och målvakter. De skruvade skotten kunde gå var som helst i målet. Han blev en nyckelspelare för ÖSK:s framgångsrika bandylag på 50-talet.

ÖSK fick dock jobb hårt för få ”Söder” att skriva på övergångspapper. Det skedde i elfte timmen. ”Söder” tvekade i det längsta. Vad skulle askersundarna säga? Flera klubbar före ÖSK hade försökt locka över honom utan att lyckats. På den tiden var bandyspelarna bundna vid en viss övergångsdatum. Åke Engvall ansvarade för värvningen. Han var nere i Askersund och fick en påskrift bara några timmar före tolvslaget…. mer text finns på hemsidan under knappen Idrottshistoria.

http://ovedanielsson.se/index.html