Tillägg till bloggen om konstnär Karl Enoch Rignér.

Som vanligt har grannen och gamle kompisen Leif Linus Larsson hjälpt till med bilder. Han har verkligen ordning på sina bilder, till skillnad från mej som ständigt får leta i böcker, dator, anteckningar , gamla tidningar och allt vad det kan vara. Barnbarnet Ebba har många gånger frågar mej varför jag inte ordnar till något register. Och det är en mycket berättigad fråga. Men letandet har också sina fördelar. Jag hittar upgifter som jag glömt bort för länge sedan

Hopistalsgatan på 50-talet. Till vänster före detta Regnérska gården, där nuvarande telestationen ligger i dag. När jag växte upp var namnet ”Blåskäggagården”. GRabben mitt i gatan är Kalle Tingö som bodde i området på den tiden

Korsningen Hopsitalsgatan-Trädgårdsgatan. Till höger finns i dag telestationen.

”Blåskäggagården” från insidan. Kanske något vet vad namnet Blåskägg kommer ifrån?