Per Eriksson från Åmmeberg tar över kommunalrådsposten efter Bo Trygg.

ASKERSUND. Per Eriksson tar över efter Bo Trygg som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd för socialdemokraterna i Askersund. Han har varit aktiv i politiken sedan ungdomsåren och har fram till nu varit vice ordförande i kommunstyrelsen. Eriksson är också en av fullmäktiges skickligaste debattörer. Fullmäktige ska också godkänna valet, men det handlar bara om formalia. Partierna brukar inte lägga sig i andra partiets val. Åtminstone inte nu för tiden. Det kunde hända förr när Johannes Kjerrström och fria oppositionen satt i fullmäktige.

Socialdemokraterna i Askersund valde i dag lördag ( 12/9) också Bosse Pettersson till ny ordförande i byggnadsnämnden efter Roland Larsson, c. Den senare avled tidigare i år efter en svår sjukdom. Centerpartiet avstod den posten till sin samarbetsparter socialdemokraterna. De tar istället hand om vice ordförandeposten i nämnden. Bosse Pettersson har varit vice ordförande tidigare.

Sossarna står nu också inför ny val. Det gäller då vice ordförandeposten i kommunstyrelsen efter Per Eriksson. Rent logiskt borde platsen var vikt för Siv Ahlstrand som konkurrerade med Per Eriksson om ordförandeposten i ks. Men som bekant är inte alltid politik logisk….

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara trevligt.