Igelkottsungarna som föddes i slutet av juni har kommit fram.

Det var mycket roligt att se att det i alla fall gått bra för en av kottarna.

Så här ser igelkottsboet i vårt öppna garge ut. De har släpat ihop och byggt av massor av småprylar som skräpat. I det är skräpet finns ungen som var framme och visade sig. Men frågan är var…

Så här såg det ut i början på juni när ungarna flyttades. Det var sex-sju stycken som fans i växthuset. De bar ungarna i munnen precis som katter gör.

För drygt en månad sedan skrev jag på bloggen om ett igelkottspar som flyttade sina ungar när det var som hetast. Men det var just därför. Paret hade gjort det fatala misstaget att föda sina ungar, sex-sju stycken, i vårt växthus! Hade inte ungarna flyttas hade det blivit stekta i värmen. Och vi kunde följa flytten in ett annat buskage på nära håll. Igelkottarna som normalt är lite skygga tog inte notis om oss. Just då. Det var bråttom i värmen.

Några som läst bloggen har frågat vad som hände med ungarna sedan. Och det har vi också undrat. Vi har inte sett skymten av igelkottarna sedan flytten. Men på måndagskvällen (3/8) dök en liten kotte upp i närheten av växthuset igen. Det var en av ungarna från flytten. Var de övriga blev av vet jag inte. Kanske de fanns kvar i de täta buskarna eller i igelkottsboet vi har i det halvöppna garaget. Där har kottarna funnits några år , men vi har aldrig sett några små ungar tidigare. Den lille kotten kilade in i boet sedan han –eller hon-nosat färdigt efter något ätbart ute på gräsmattan. Som tur var hade vi lite kattmat i beredskap.

Vad jag förstår blir det nu att knalla ner till Konsum och köpa några extraburkar kattmat. Vår katt Alice har fått konkurrens om maten igen. Igelkottar giller verkligen Pussi. Både med oxkött och lax/räkor. Men det gör inte alltid Alice….

Då vet alla som läser bloggen att det gått bra åtminstone för en av igelkottsungarna från växthusflytten i början av juli.

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara trevligt.