Pontus Gårdinger och Helena Björk, håller i Tv-inspelningen.
Bild: Askersunds kommun

Pressmeddelande från Askersunds kommun

2019-02-22

Meter, SVT och Askersunds kommun informerar om tv-projekt

Onsdagen den 27 februari klockan 19.00 hålls en informationsträff om de tv-inspelningar som kommer att ske i Askersunds kommun våren 2019. Alla kommuninvånare som är intresserade är välkomna till Stora salongen på Sjöängen.

Det är produktionsbolaget Meter Television som kommer till Askersund senare i vår för att spela in en programserie som kommer att sändas på SVT hösten 2019. Inspelningarna kommer att pågå från slutet av april till mitten av maj.

– Vi vill bjuda in askersundarna och informera lite om vad som kommer att hända under perioden när vi spelar in. Vi kommer att berätta lite hur vi kommer att arbeta, för att förbereda folk. Vi vill även presentera Meter Television, så att folk vet vilka vi är och vad vi har gjort tidigare, säger Pontus Gårdinger, producent på Meter.

Sökandet av deltagare till programmet pågår sedan flera veckor och de som söker ska hålla det hemligt. Men Meter och SVT söker även personer som kan tänka sig att vara engagerade i programmet på andra sätt.

– Vi behöver statister och folk som kan hjälpa till på olika sätt, både i och utanför bild. Tycker man att det låter intressant, eller om man bara är lite nyfiken på vad som ska hända är man hjärtligt välkommen till informationsträffen, säger Pontus Gårdinger.

Produktionsbolaget Meter står bland annat bakom produktioner som Allt för Sverige, Mästarnas mästare och Sveriges mästerkock.

Läs mer på www.askersund.se/meter